söndag 2 oktober 2011

Klockat och kort

Gjorde färdigt min A-tröja som blev lite konstig,man kan säga att den är väldigt klockad och lite för kort, virkade fasta maskor i nederkanten men det blev inte snyggt nu är den stickad i akrylgarn och jag har ju lärt mig av misstagen så nästa tröja ska förhoppningsvis bli snyggare.

3 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

Bra jobbat! Visst ändrar den sig eter garnet. Akrylen blir för "lätt" i den modellen tycker jag. Ull eller bomull blir vackraste fallen på tröjan. Man måste prova sig fram, och det är en fantastisk modell att vidareutveckla också.

Monica sa...

Tack för kommentaren!..roligt att få synpunkter och ideer på det man stickar.Ja jag tror man kan göra många varianter på denna modell,funderar på en blandning av bomull-lin kanske. Nu har jag bestämt mig för att sticka på en förlängning då jag vill ha tröjan längre.. det går sakta fram i mellan åt,men nu kom ett svar i alla fall :)

Prizillas pastiller sa...

...klart vi måste stötta varandra! Om du har lust kan du kika in hos mig och till vänster under rubriken Stickat:plagg för vuxna, där finns några A-tröjor som stickats i olika garner och ser lite olika ut i både längd och bredd.
Tror att A-tröje-mamma Sussie är ganska nöjd med spridningen:)))
Och apropå bomull/lin är det precis vad jag ska sticka en A-tröja av när nästa arbete tar plats. Och vem har sagt att man ska ha bråttom:))